Monday, August 22, 2011

lights at the end of tunnel

Lepas jumpa dokte aritu, sedikit harapanku pulih...mungkin cara dokte tu explain secara terus terang buat aku agak yakin..ada setitis harapan buatku untuk memiliki zuriat...walaupon jauh lebih susah dari org lain, aku tahu semua ni ada hikmahnya...cuma aku mintak agar aku kuat jer...bukan menangis dalam hati setiap kali orang tanya takde baby lagi ke?bukan tersentuh pilu setiap kali org share gambar baby, bukan mengeluh rasa macam tak adil bila tengok org lain kawin terus dapat baby lagi dan lagi...yup,aku manusia biasa..yg ada rasa kecewa..tapi yg penting aku tak pernah doakan buruk2 kat org lain.... So..dengan harapan baru ni..aku kena mulakan sebuah perjuangan..yg hasilnya akan ada jika diizinkanNya..tapi kalau still takde..sekurangnye aku dah cuba&usaha..
Published with Blogger-droid v1.7.4

4 comments:

Pocket said...

tak der baby memang la pressure, yang menanggung nya ajer lah yg merasa.
pocket tak berani nak kater..
'pocket paham perasaan nyer gitu gini' sebab kenyataan nya..
pocket takkan paham.

tp enjoy lah hidup sepertimana ada.
usaha tu tetap usaha ok.
tp enjoy lah hidup tanpa sorang lagi tu,
gi tgk wayang selalu,
gi camping ngan hubby,
gi gym angkat besi,
gi kinabalu penatkan diri,

bebenda tu 'kurang' buleh wat tu kalau dah ada baby.

izzah said...

Well said pocket..really appreciate it..tqvm:)

Fatin Mraz said...

salam, just nak share pasal soklan yg org tya tuh..takde baby lagi ke?

huhu..itulah yg sy cuba share lam my n3 http://februaricinta.blogspot.com/2011/09/soalan-standard-dalam-sejarah.html

promote2.. hehee..

salam perkenalan! & sabar ye..setuju ngn pocket ;}

izzah said...

Yer betul...soklan tulah...Thanks fatin..salam perkenalan juga...nnti saya check it out blog u..