Monday, August 22, 2011

cerok dapo nun di hujung sana..

Dulu2..selalu rasa agak bengang bila dengar orang kata,perempuan belajarlah takat mana pun..nanti dok ceruk dapur gak.. sekarang, bila dok masak di ceruk dapor(walaupon takla secara sangat aktif), barula rasa kenyataan itu benar rupanya..walaupun takla tinggi mana belaja..hanya ketegori "bujang",dan hakikatnya ramai lagi wanita2 hebat di luar sana..tapi secara standardnya, bila dah bina keluarga sendiri, banyak masa wanita2 ini bersiaran di dapo..yg membezakan hanyalah teknologi yang digunakan.. Dan secara lumrahnya, perasaan menyediakan bahan santapan untuk keluarga itu ialah satu kepuasan buat wanita..nak2 lagi dapat suami yang jenis makan jer tak banyak soal sambil2 beri seketul pujian ikhlas pembeli jiwa...n anak2 jenis suka makan.. Aku tak sangka...yang aku pon boleh jadi camtu, zaman gadis memang susah ar nak ke dapur,liat semacam... ....dan kata2 orang dulu2 tu bukan sindiran sebenarnya..ianya hasil pengalaman n observation pokcik2 mokcik2 ni..bahawasenyer kalau dah jadi isteri n mak orang tu, automatik kena in charge kat dapo..
Published with Blogger-droid v1.7.4

7 comments:

Fatin Mraz said...

hi hi! very true..
pompuan caner pun akan ke dapo akhirnya..
secara logik nya..ya.

surirumah juge adalah career samada full or part time..

~i love cooking~

hana sudradjat said...

secara amnya,memanglah perempuan at the end pun akan pergi ke ceruk dapur jugak,BUT janganlah jadikan itu penghalang untuk belajar tinggi-tinggi. :)

cos both JOURNEY and the DESTINATION is important.

Journey=saat-saat belajar dan berkerjaya

DESTINATION=saat-saat menjadi surirumah

life is too short,and it's normal to have desires to do a lot of things. :)

izzah said...

Hi fatin....secara naturalnya bila dah kawin..kena ke dapo..walaupon suka or tak suka...selalu atau kadang2..kan?
Beruntungla famili kalau dpt yg suka masuk dapo cam u...:)

izzah said...

Hani...totally agreed...Belajar dan ke dapo dua benda berbeza...
....tapi,dah jadi isteri,tak jadi surirumah... jawatan hebat di luar rumah pon kena ke dapo jua...tul tak..

Anonymous said...

Matching to the pin buckle design and the unique square hour marking with dazzling
metal light, it created a confident and fashionable design of rock and roll music, magnificent yet personalized.
They choose brand name designer watches that double as status symbols.
Dress watches are kept small, sleek and delicate to better emphasize
the length of your arm and to compliment delicate dress styles and fabrics.



Also visit my web page; luxury watches

Anonymous said...

The Lego figure has an evil face, a detailed body with a cape and
removable helmet as well as the inevitable red lightsaber.
Somehow, the adults are also fascinated to have them for their own collection even when they no longer play with them.
With so many different characters, the option to play the story as a villain, and so many activities to do on Lego Batman, it
can be played over and over.

My blog: lego castle

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)