Wednesday, September 30, 2009

mistik...bahagian 3

...bersambung semula dari entry lepas....ok..syarat2 tok moh tu adalah~..aku kena minum air akar kayu 14 jenis yg dia akan sediakan(erkkk....)...and then kena tidur kat rumah dia semalam untuk keluarkan benda tu...uishh...setakat tu boleh terima lagi...cuma yang cuak bila dia kata..aku kena tidur sorang2 kat rumah dia kat kampung orang asli tu and en omar just boleh hantar aku and ambil balik keesokkan paginyer pukul 5 pagi..lebih menakutkan...orang lain tak boleh nampak dalam proses hantar and ambil tu...ermmm.....

..en omar dah cuak giler..aku pulak lebih kepada nak tahu betul ke tidak apa yang tok moh tu cakap..anyway..bla bla bla...kitaorang kata bagi masa 2 minggu lagi la...tapi kitaorang still layan lagi la tok moh tu cakap..bukan apa..atas dasar hormat orang tua and lebih2 lagi dia kawan pak mentua aku...so dia kata 2 minggu lagi, hari sabtu, datang pukul 8 malam..turunkan aku kat simpang and dia akan datang ambil aku...esoknya lepas proses selesai dia akan hantar aku semula kat tempat yang sama....kitaorang setkan aja dulu...pas ni baru buat analisis.....

...on the way balik en.omar luahkan rasa negatif yang menakutkan aku lagi...ie; camne kalau aku pengsan,tak sedar dia buat apa2..dahla kat situ takde line phone..( huhuhu...) so..bincang2..kita tanya orang tua dulula.....

..bila citer kat in laws..biasala orang tua..dia tak syak apa2..so positif feedback..and then cite kat mak aku pulak..mak aku macam en omar...rasa musykil and curiga juga...tapi mak aku cakap kalau nak mencuba jalan alternatif tu..tawakal and doa banyak2 la.....

...so..isnin balik kerja kat opis...aku start terfikir...apa aku nak buat ni..nak pergi ke tidak..tiba2 Allah ilhamkan aku untuk google rawatan cara islam di kuantan..pakcik google keluarkan satu nama..Pusat Rawatan Islam Manarah...ada cawangan di Kuantan..so, aku pon terbuka hati untuk salin phone no ustaz tu and then inform en omar untuk call( biasalah en omar kan PA aku..huhuhu).....so dapat appointment untuk consultation hari Selasa selepas Maghrib (yakni malam tadi)...

..cerita ini bersambung ke bahagian 4 yer..sebab semakin misteri....

3 comments:

anamarza said...

Salam Aidilfitri izah...klau akakkn tk berani la nk ambil risiko kena bermlm sorang2 jauh dr umah org plak tu..better cuba perubatn cara islam tu...hope semuanya ok lps berubat nanti...

izzah said...

salam...betul3...huhuhu..memang tak berani ni..nantikan post pasni pasal perubatan cara islam tu..

kuizikel said...

oooh jgn serahkan diri, menakutkan weiiiiiiiiii... kan ada citer bomoh2 rape tu.. tu je aku terbayang.. jangan2 pegi.. jauh2kan...huhu..cuak baca