Monday, September 28, 2009

mistik...kisah di Hari Raya..4 Syawal


duit raya


flashback...sebenarnye aku dah setahun lebih batuk..still tak baik...waktu kemuncak ialah waktu pagi..waktu nak bersiap2 pergi kerja..kdg2 sampai muntahkan semua apa yg dah ditelan...so selalunye waktu ni aku tk jamah apa2..sampai tempat kije baru makan...pernah duduk wad 3 hari..sebb nk cek TB or not..tp clear..dokte cakap batuk biasa..

..arakian..batuk yg dokte kata biasa ni..idak juga baik2 until today..

..nak dijadikan citer..waktu balik mersing for Hari Raya aritu(my in laws)...kitaorg try ar p jumpa seorang pengamal perubatan alternatif (skema) aka tok moh org asli...atas desakan pak mentua(dah byk kali suruh)so atas rasa kepatuhan sorang menantu mitali kiatorg turutkan jua..ok..tujuan utama pasai kitaorg tk dapat baby nyer hal arr...so kira masalah batuk aku ni second thing ar...aku tnya dulu..org islam ke idak tok moh tu...tak nak la aku bab yg puja2 tk tentu arah ni..so diconfirmkan pak mentua aku..org tu islam...k..setel satu isu..

..p2 sana..biaserla..kg org asli mesti arr kat dalam hutan/ladang kelapa sawit..tkkan ar kat taman wawasan lak....setelah meredah ladang kelapa sawit dgn 4WD a.k.a kelisa kitaorg..setelah comot kelisa dgn tanah merah( baru pas hujan)..wah ala2 adventure gitu...sampai ar...kat perkampungan tuh..first time ar kiranye aku buat kije camni...aku dah cuak gak tgk anjing sepah2..islam ke ni?...rupa2nyer..org asli islam pon still bela anjing da....ishh....tp dok depan umah jer ar anjing tu...tak masuk rumah arr...isk..isk...

..masuk2 umah tok moh tu..kira ranggi ar tok moh ni...(jgn bayangkan org asli dolu2)..kira pakai kemeja n seluor 3 suku...ngan sofa kat umah dia yg canggih dari umah aku..heheh..kiatorg pin sampaikan hajat..rileks jer ar..macam dtg beraya.....

..so dipendekkan citer..p ar kat sebuah umah lagi kat kebon dia..dia tk berubat kat umah yg dia duduk..(allahualam)....so net2(ayat bos aku)~maksudnye net of story~....dapat ar 2 botol ayor n limau.bwk balik utk minum n sapu2 gitu...

..diagnosis tok moh tu; ade org dengki kat aku...so dia letak miang buluh kat baju aku etc..so aku batuk n gatal2 ...bab dengki tu aku tk sure arr..tp yg pasti batuk n gatal tu memang ado....

..citer ni to be continue.....

4 comments:

Syuhada Kamal said...

salam..
sungguh misteri & saspen..

kuizikel said...

serius misteri, sila sambung segera :D...

izzah said...

kak ja&Kui..mmg misteri...nantikan sambungannyer,...jeng2

unwanted said...

Baru baca entri untuk contest raya..

oih, bahaya ni..
ada orang buat ke..
kena check betul² pasal ni.
klu x tok bomoh, kena jumpa ustaz².

jgn lupa untuk ketahui siapakah pemenang untuk contest raya pada 11.59 pagi esok (isnin)..:)