Monday, June 7, 2010

Sahabat....

...aku adalah seorang yang susah nak berkawan..bukan sombong..tapi kurang reti nak memulakan sesebuah perkawanan...selalu aku harap orang akan start dulu...dan kalau pergi satu2 tempat yang tiada kawan misalnya...aku berharap aku akan jumpa orang yang extra peramah, yang akan tegur aku dan startkan perkawanan..kalau tak, tak abis2 la aku dengan senyum aku ni..main senyum jerla..dengan harapan orang akan anggap aku tak sombong..huhuhu..sgt mengharukan rupanya...

..dalam hidup aku, ramai jugaklah kawan yang aku dah jumpa..dari start tadika hingga ke tempat bekerja sekarang..ramai gak ar kawan dan juga sekadar kenalan..tapi sahabat yang aku jumpa tak ramai..biasalah, susah nak dapat sahabat ni, sahabat yang boleh terima kau seadanya, sahabat yang kalau ko ada masalah, dia tak lari avoid ko,tapi akan sentiasa ada utk dengar, sahabat yang tak cerita permasalahan ko kat org lain...sahabat yang bagi sokongan setiap apa yang ko buat...mereka2 ini memang susah kita nak jumpa...

...tapi aku bersyukur, aku diberi peluang untuk ada sahabat, at least pada aku diaorang ni sahabat, BFF yang walaupun tak jumpa selalu..tapi sentiasa 'ada'..yang aku tau sentiasa ada untuk aku...kak ja dan sham adalah 2 orang sahabat dari kalangan best fren2...best fren pun ramai gak..tapi yang 2 orang ini hati aku panggil sahabat...

4 comments:

Syuhada Kamal said...

test

Syuhada Kamal said...

dh bleh komen...:)

teringat kata2 ni...
geography teachers say we need map to find treasure but they lied bcoz without a map i found u.....

tq sudi jd seorg sahabat...:)

izzah said...

..thanks jugak for being my treasure...ahakss..;)

Quiyah & Hasrul said...

olah, saya pon dah add link u dlm blog i.. :)